Flevoziekenhuis kiest voor 360° Foodcare van Van Hoeckel
Het Flevoziekenhuis gaat een nieuw concept voor eten en drinken ontwikkelen. Dat doet het ziekenhuis uit Almere in nauwe samenwerking met de conceptontwikkelaars van Van Hoeckel. Vorige week woensdag hebben beide partijen daarvoor de handtekeningen onder een overeenkomst gezet. Het doel is om in het voorjaar van 2020 van start te gaan met een maatwerkconcept van Van Hoeckel.
Arthur Kolks, Hoofd Gastvrijheid bij het Flevoziekenhuis, legt uit waarom Van Hoeckel het aanbestedingstraject heeft gewonnen. “Ieder ziekenhuis heeft dezelfde grote uitdaging: hoe combineer je een aantrekkelijk aanbod van gezonde – deels eiwitverrijkte – voeding met een eigentijds gastvrijheidsconcept dat óók nog eens nauw aansluit bij organisatiedoelstellingen? Van Hoeckel kwam naar voren als de partij die zowel financieel als qua conceptontwikkeling het beste scoorde. En vooral naar dat laatste waren we op zoek.”
360° Foodcare
Rodney de Haas, algemeen directeur bij Van Hoeckel, is uiteraard erg blij met het vertrouwen van het Flevoziekenhuis. “Dit bevestigt ons in onze keuze voor 360° Foodcare. Oftewel: niet alleen eten en drinken leveren, maar véél verder gaan dan dat. We werken daarbij vanuit vier rollen: die van leverancier, inspirator, coach en architect. Het is namelijk onze overtuiging dat je een goed concept voor eten en drinken alleen multidisciplinair kunt ontwikkelen. En in samenspraak met je opdrachtgever uiteraard.”
Maatwerkconcept
Hoewel het concept dus nog op maat uitontwikkeld moet worden, is de richting volgens Kolks al enigszins in beeld: “We zijn wezen kijken bij Medisch Centrum Leeuwarden en het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Zij hebben ieder een maatwerkconcept Van Hoeckel: Beleef en Puur. En daar zijn ze beide erg tevreden over. We gaan een variant onderzoeken waarin we de zes eetmomenten van Medisch Centrum Leeuwarden combineren met de vraaggestuurde aanpak van het Groene Hart Ziekenhuis.”
Keuken blijft
Daarbij is zeker dat het Flevoziekenhuis een centrale keuken houdt. “We hebben een zeer betrokken keukenteam met een chef die de lat hoog legt”, licht Kolks toe. “We gaan dus het beste van twee werelden combineren: enerzijds de deskundigheid van onze eigen keuken, anderzijds de kennis en kunde van Van Hoeckel en haar partners, zoals Syndle en Bouter.”
Rust
Het moet leiden tot een transitie waar het ziekenhuis reikhalzend naar uitkijkt. De Haas daarover: “Het is inderdaad een keuze waar veel ziekenhuizen voor staan. En achter de schermen gaat dat verder dan eten, drinken en gastvrijheid. Van de factor ‘mens’ tot en met de ICT-systemen: over elk detail moet worden nagedacht. Met onze 360° Foodcare gebeurt dat ook.” Kolks vult aan: “Het geeft veel rust dat we zo’n belangrijke transitie gaan maken met een partij die alle invalshoeken in de vingers heeft. Zeker weten dat we daarmee grote stappen gaan zetten: op het gebied van gezondheid én gastvrijheid.''