#4. Aandacht voor kauw- en slikproblemen 

Zelden staan we stil bij het complexe proces dat plaatsvindt wanneer we eten, kauwen en slikken. Vaak denken we er niet eens bij na. Voor mensen die lijden aan dysfagie – oftewel kauw- en slikproblemen -  is het nemen van een hap van hun favoriete maaltijd helaas niet vanzelfsprekend.  

In deze aflevering van Andere Kost gaan we dieper in op dit thema. We gaan het hebben over de impact, gevolgen en complicaties van dysfagie. Maar vooral ook de belangrijke rol van voeding en voedingsstoffen bij de behandeling hiervan.

We gaan in gesprek met Ruud Verkaaik, projectleider bij Care Culinair én trainer van de praktijkworkshop ‘dat is even slikken’. Care Culinair ondersteunt, traint en motiveert zorgorganisaties om goede voedingsconcepten te realiseren. Ruud deelt zijn kennis en ervaring over het belang van aangepaste maaltijden, zoals de IDDSI-maaltijden, om de gezondheid en het welzijn van deze specifieke doelgroep te bevorderen. 

Je luistert de podcast hieronder of via Spotify, YouTube of Apple Podcasts

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen