Geniet
Goed eten is belangrijk voor het lichamelijke en mentale welzijn van cliënten. Maar ouderen met een kwetsbare gezondheid lekker en gezond laten eten en drinken, is een hele uitdaging. Om dit te bereiken is het belangrijk dat zorginstellingen een heldere visie op goede voeding hebben én kiezen voor een daarop aansluitend concept. Met Geniet bevestigen wij de sterke kanten van het actuele voedingsconcept van jouw zorginstelling en dit verrijken wij met eiwitrijke tussendoortjes. Deze aanvulling sluit zowel aan op het dagritme van de cliënten als op de werkzaamheden van de zorgmedewerkers.
Genieten van goede voeding
Met lekker en gezond eten en drinken kunnen zorginstellingen genietmomenten creëren en de gezondheid van cliënten ondersteunen. Helaas gaat het ouder worden en/of ziek zijn vaak gepaard met een afnemende eetlust, smaakverandering- of verlies en een verminderde darmflora. Bovendien hebben oudere mensen van nature minder trek in eiwitten. En dat terwijl zij juist meer eiwitten nodig hebben, onder andere om afname van de spiermassa tegen te gaan. De vraag is dus hoe je cliënten op een laagdrempelige manier van goede voeding kunt laten genieten.
Verrijking van het actuele voedingsconcept
Binnen Geniet is het actuele voedingsconcept van een zorginstelling het uitgangspunt. Een zorgvuldige analyse hiervan maakt inzichtelijk welke eetmomenten, en het daarbij behorende aanbod, al voldoen aan goed eten en voor welke eetmomenten een bijpassend aanbod nog wenselijk is. Op deze manier kan een zorginstelling de vertrouwde werkwijze blijven toepassen, terwijl wij handvatten bieden om het huidige aanbod te optimaliseren en deze te verrijken met eiwitrijke tussendoortjes. Geniet geeft zorgmedewerkers zowel regelruimte als houvast voor een optimaal voedingsaanbod.
De 8 pluspunten van Geniet
Dit zijn de grootste pluspunten van Geniet op een rijtje:
✓ Cliënten kunnen laagdrempelig aan hun verhoogde eiwitbehoefte voldoen.
✓ De aanvullingen passen binnen elk dagritme.
✓ Een doeltreffende analyse van het bestaande voedingsconcept.
✓ Bevestiging van wat goed gaat bij het aanbieden van eten en drinken.
✓ Verrijking van het aanbod zodat cliënten nog beter eten.
✓ Zorgmedewerkers hebben regelruimte.
✓ Zorgmedewerkers leren hoe belangrijk goede voeding is voor cliënten en hoe zij dit nog beter kunnen aanbieden.
✓ De invulling van Geniet wordt afgestemd op de huidige werkprocessen van jouw zorginstelling.
Door Geniet binnen de hele zorginstelling te implementeren, maken wij samen het verschil voor de cliënt.
Zorg voor eiwit in de zorg
Eiwitten zijn de bouwstoffen van het lichaam en hebben veel invloed op de gezondheid. Ze ondersteunen de groei en instandhouding van de lichaamscellen en weefsels. Ook dragen eiwitten bij aan de instandhouding van de botten en spiermassa. Oudere en/of zieke mensen hebben een verhoogde eiwitbehoefte. Voor hen is het dus extra belangrijk dat zij hiervan voldoende binnenkrijgen. Wil je meer weten over eiwitten voor cliënten? Dan is het goed om het whitepaper ‘Zorg voor eiwit in de zorg’ te lezen.
Download whitepaper