Duurzaam vlees

Slagerijen Kaldenberg is gespecialiseerd in het verwerken van kwaliteitsvlees voor horeca, grootverbruik en de institutionele markten. Wat in 1959 begon als een kruidenierswinkel met een slagerij, is uitgegroeid tot een internationaal toonaangevend en modern vleesverwerkend bedrijf dat de vaste vlees partner is van Sligro Food Group.

Duurzaam vlees assortiment Duurzaam vlees assortiment

Duurzaam assortiment

Sinds 2014 heeft Kaldenberg zijn toeleveranciers de opdracht gegeven om samen met hun de assortimentssamenstelling te verduurzamen. Hierdoor bestaat het assortiment vandaag de dag voor circa 35% uit duurzame vleesproducten. Duurzame producten zijn producten met het Beter Leven keurmerk, het biologisch keurmerk en het Rainforest Alliance keurmerk. Het is de ambitie van Kaldenberg om dit aandeel in de nabije toekomst te vergroten.

Natuurvlees

Met het concept Natuurvlees-Nederland zet Kaldenberg 100% Nederlands rundvlees, dat is gecertificeerd met twéé sterren Beter Leven, op de kaart. Het rundvlees is afkomstig van vrouwelijke runderen die grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Natuurvlees-Nederland zorgt voor een verbetering van de biodiversiteit in de natuur. De runderen houden de natuur open en geven de ruimte aan plantensoorten die anders in de verdrukking zouden komen. Daarnaast bestaat de keten uit een zogeheten gesloten kringloop. Dat wil zeggen dat alle mest wordt gebruikt binnen de keten. Zo zijn de Nederlandse natuurgebieden de leverancier van een ecologisch en duurzaam verantwoord stukje rundvlees dat je met een gerust hart kunt aanbieden richting jouw gasten.

Milieu

Verpakkingen en afval

Kaldenberg communiceert met zijn partners over duurzame ontwikkelingen in de markt en neemt duurzame initiatieven graag op binnen het assortiment. Zo zijn alle foam voorverpakking vervangen voor nieuwe verpakkingen van recyclebare plastic. Het laatste project dat ze hebben afgerond is een eigen skinpack machine. Een machine die vlees vacuüm verpakt en daarbij 75% minder plastic gebruikt dan een reguliere verpakking. Bij deze skinpack machine wordt ook gebruik gemaakt van een lineless etiketteerlijn.

Transport

Door het bouwen van innovatieve laaddocks houdt Kaldenberg de kou in het pand tijdens het laden en lossen en hebben ook LZV vrachtwagens de mogelijkheid om aan te leggen. Daarnaast maakt Kaldenberg gebruik van een centrale logistiek wat zorgt voor minder onnodige kilometers.

Duurzame slagerij

Maatschappelijk verantwoord ondernemen vindt Kaldenberg belangrijk en daarmee is rekening gehouden tijdens de bouw van de extra geïsoleerde slagerij. Het gebouw van 10.000 m2 is gebouwd volgens de BREEAM normen voor duurzaam bouwen en op het dak zijn ca. 2500 zonnepanelen geplaatst. In het pand werken ze met een koeling op basis van CO2, verwarmen ze hun water met restwarmte uit de koel en diepvries apparatuur, wordt gebruik gemaakt van LED-verlichting en werken de combisteamers op elektra in plaats van gas.

Medewerker Kaldenberg Medewerker Kaldenberg

Leerling slager

Slagerijen Kaldenberg is een erkend leerbedrijf. De jeugd heeft de toekomst en daarom biedt Kaldenberg de mogelijkheid om het vak te leren als leerling slager. Daarnaast zijn er voldoende mogelijkheden voor door-, of omscholing vanuit het bedrijf. Tot slot wordt er continue gewerkt aan verbetering van de arbeidsomstandigheden en een zo goed mogelijk werksfeer.

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen