Duurzame én gezonde voeding in de zorg
Aan de slag met een duurzaam en gezond voedingsassortiment
In de zorg wordt duurzaamheid een steeds belangrijker thema. De Green Deal Duurzame Zorg gaat over de initiatieven die de zorgsector kan nemen om het milieu te verbeteren. Onder andere op het gebied van het verminderen van de CO2-uitstoot en het stimuleren van een circulaire economie valt namelijk nog veel winst te behalen.
Ook het creëren van een zorgomgeving die gezond gedrag stimuleert valt onder duurzaamheid. Een belangrijk onderdeel daarvan is een voedingsaanbod voor patiënten of cliënten, dat bestaat uit producten die geteeld of gemaakt zijn met aandacht voor mens, milieu en gezondheid.
Hoe kun je als zorginstelling daar concreet vorm aan geven? Wij helpen je graag op weg.
Maatschappelijk Verantwoord Inkopen
Een duurzaam, verantwoord en gezond voedingsaanbod begint bij de inkoop. Niet alleen is het essentieel om dit bewust te doen, ook is het noodzakelijk dat je dit kunt onderbouwen. Je moet kunnen aantonen dat je zorginstelling een duurzaam en gezond assortiment heeft. Daarom wordt het steeds belangrijker om in te kopen conform de criteria voor Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) van de PIANOo-richtlijnen, de Green Deal en de milieuthermometer. Om hierop te kunnen sturen heb je allereerst voldoende inzicht nodig. Hoe ziet het huidige voedingsaanbod eruit? En hoe kun je dit verduurzamen?
MVI Monitor: ontdek hoe duurzaam jouw assortiment is
Je wilt de patiënten of cliënten van jouw zorginstelling gezond(er) en duurzaam eten en drinken aanbieden. Maar hoe kun je dit efficiënt aanpakken? Onze MVI monitor biedt uitkomst. Op basis van uiteenlopende thema's krijg je een goed beeld van hoe gezond en duurzaam jouw voedingsaanbod is en op welke punten je zorginstelling beter presteert dan de benchmark binnen jouw marktsegment. Ook maakt de MVI monitor inzichtelijk welke producten of productgroepen bijsturing nodig hebben voor het behalen van de duurzaamheidsdoelen.
Ga aan de slag met de MVI Monitor
Met de MVI monitor weet je precies welke aanpassingen je voedingsaanbod nodig heeft om te voldoen aan de wet- en regelgeving en aan de MVI-criteria van de PIANOo-richtlijnen, de Green Deal en de milieuthermometer. Download daarom de brochure ‘Maatschappelijk Verantwoord Inkopen door inzicht en sturing’ en lees hoe de MVI monitor in jouw voordeel kan werken.
Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.
Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.
Akkoord Cookie instellingen