Decoratie tips
Een tafelindeling zag er nog nooit zo mooi uit. Schrijf met een gouden verfstift in sierlijke letters de namen op het blaadje en kleur daarna de punt goud.
Een gedroogde sinaasappel is multi-inzetbaar: in de slinger, als servet- of glasdecoratie, maar ook in drankjes. Snijd de sinaasappels in plakken en dep deze droog met keukenpapier. Leg de schijfjes op een ovenrooster en bak ze 2 uur in een voorverwarmde oven (100 °C). Laat ze afkoelen op het rooster.
Prik met een dikke naald gaatjes in laurierblaadjes en in de gedroogde sinaasappelschijfjes waar nodig. Rijg om en om de laurierblaadjes en sinaasappelschijfjes aan een mooi, dun touw en knoop de kaneelstokjes en steranijs vast.
Voor deze feestelijke sinaasappels heb je alleen handsinaasappels, een (kleine) guts of mesje en kruidnagels nodig. Met de guts of een mesje snijd je patronen, zoals lijnen of een stervorm, uit de schil. Prik vervolgens de kruidnagels in de sinaasappel. Leuk om te combineren in een schaal met groen, bessentakken en/of noten.