Geplaatst op 21 november 2019
Kennisevent: Zorg voor eiwit in de zorg!
Het succesvolle kennisevent heeft inmiddels plaats gevonden. Kon je niet aanwezig zijn? Geen probleem. We hebben de belangrijkste bevindingen omtrent eiwit in de zorg samen met de sprekers voor je samengevat in onze whitepaper.
Het belang van goede en gezonde voeding is actueler dan ooit. Het belang van eiwit in de voeding krijgt daarin een steeds belangrijkere rol. Eiwitten in onze voeding leveren de bouwstoffen voor onze spieren. Juist bij ziekte en herstel hebben we extra eiwit nodig voor het behoud en de groei van spiermassa. Ook bij ondervoeding krijgen patiënten en cliënten vaak een eiwitrijk dieet. Echter is het voor veel senioren ondoenlijk om zoveel meer te eten. Hoe zorg je er dan toch voor dat patiënten en cliënten voldoende eiwit binnen krijgen?
Wij vertellen je hier graag meer over. Samen brengen we de wetenschap en praktijk samen tijdens het kennisevent: Zorg voor eiwit in de zorg!
Wanneer: Dinsdag 28 januari 2020
Tijd: 09.30 – 13.30 uur
Waar: ZiN Inspiratielab
Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door Carezzo Nutrition en Van Hoeckel. De kosten bedragen €90,-, maar voor relaties van Carezzo Nutrition en Van Hoeckel bedragen de kosten slechts €25,- per persoon. Ben jij erbij? Meld jezelf (en je collega's) dan nu aan via onderstaand formulier.
Boeiende sprekers
Voor dit kennisevent nemen een aantal ervaren sprekers ons mee in de wetenschap en praktijk van de eiwit transitie in de zorg. We stellen ze graag aan je voor:
Lisette de Groot – Professor of Nutrition and Aging bij Wageningen University and Research Center.
Lisette geeft leiding aan een wetenschappelijk onderzoek naar het effect van voeding – al dan niet in combinatie met bewegen – op de functionele gezondheid. Met name bij kwetsbare ouderen en bij ziekte en herstel is goede voeding doorslaggevend. Aandacht gaat hierbij met name uit naar een adequate voorziening van eiwit en micronutriënten. Hierin kunnen verrijkte basisvoedingsmiddelen een belangrijke rol spelen. Lisette laat zien waar we nu
staan en welke uitdaging we nog hebben te gaan.
Elly Kaldenberg –Initiatiefnemer van Sanavis
Elly is diëtist en houdt zich dagelijks bezig met goede voeding. Niet alleen in relatie tot ziekte, maar vooral ook tot gezondheid en prestatievermogen. Wat zijn de effecten van voeding op mentale en fysieke inspanning zoals sport? Wat is de invloed van voeding op verstoringen van het bioritme en slaap? Elly geeft ons best practices uit de wereld van onregelmatige diensten, sport en maakt een vertaalslag naar de zorg.
Saskia Riemslag Baas –van der Ree – Diëtiste Erasmus MC
Saskia is als diëtiste verbonden aan het Erasmus MC te Rotterdam. Als één van de vooraanstaande Academische Ziekenhuizen in Nederland heeft het Erasmus MC zich ten doel gesteld om haar patiënten goede voeding aan te bieden die ziekte kan voorkomen of herstel kan bevorderen. En daarin gaat het Erasmus MC ver; van maaltijden met een forse zoutbeperking voor iedere patiënt, tot uitgebalanceerd aanbod van eten en drinken op basis van eiwitbehoefte per patiënt. Maar het is niet eenvoudig om dit te bereiken in een organisatie als het Erasmus MC. Saskia deelt graag haar ervaring en de aanpak die Erasmus MC daarin volgt.
Break-up sessies
Na de kennissessies gaan we samen aan de slag. In korte break-up sessies delen we ervaringen en werpen we licht op praktische oplossingen uit de praktijk. Het event wordt afgesloten met een verassende belevingslunch.
Helaas, alle plekken voor dit event zijn vergeven. Blijf onze website en LinkedIn-pagina volgen om geen informatie over dit onderwerp te missen.