Geplaatst op 5 november 2020
Keukengeheimen
Bij Van Hoeckel hebben we een uitgesproken ambitie: met goed eten een zo groot mogelijke bijdrage leveren aan de gezondheid van patiënten en cliënten in zorginstellingen. Maar hoe maken we die ambitie eigenlijk waar? Onder meer door al onze maaltijden in eigen keuken te ontwikkelen én dagelijks vers te bereiden. Manager voedingsconcepten Jan Koorn deelt onze keukengeheimen!
Goed eten levert een grote bijdrage aan het welzijn en herstel van cliënten en patiënten. Maar er komt veel bij kijken om dat goed te organiseren. Als gespecialiseerde grootkeuken vertalen we onze kennis daarom naar maaltijdconcepten die jou als zorgmedewerker veel werk uit handen nemen. De kwaliteit en bewezen gezondheid van de maaltijden speelt daarbij vanzelfsprekend een grote rol. Om die te waarborgen, kiezen we ervoor om al onze gerechten in eigen huis te bedenken én te bereiden.
Goed luisteren
Goed eten begint volgens Jan met goed luisteren naar de consument. De smaak van een patiënt of cliënt bepaalt immers de beleving van onze kwaliteit. “Daarom zetten we de consumentenvraag om in complete menu’s en componenten, waarbij we per seizoen ‘spelen’ met de ingrediënten. Zo borgen we het hele jaar een gevarieerd en aantrekkelijk aanbod. Denk daarbij aan creatieve en inspirerende recepten, maar ook aan traditionele recepturen, zoals stamppotten of draadjesvlees.”
Volgens Jan luistert dat nauw. “Grondstofkeuzes, gewichten, kooktijden… er komt veel bij kijken. En dat alles onder het deskundig oog van onze diëtisten die erop toezien dat de voedingswaarden van elke maaltijd precies kloppen met het doel waarvoor we ze bereiden. Want naast een goede smaak gaat het natuurlijk ook over de nutriënten van een maaltijd en iemands voedingswaardebehoefte.”
Schat aan voordelen
Het korte lijntje tussen onze chefs en cliënten of patiënten in de zorg levert volgens Jan meer op dan alleen de zekerheid van kwalitatieve en gezonde gerechten. Als voorbeeld noemt hij onze flexibiliteit in het ontwikkelen van producten. “Behalve kennis over de juiste maaltijdoplossingen, beschikken we ook over de middelen om ze zelf te bereiden. Daardoor kunnen we sterk inspelen op veranderende inzichten op het gebied van gezonde voeding. Denk aan het terugdringen van zout of suikers. Of aan het optimaliseren van de eiwitinname bij een maaltijd. Door onze flexibiliteit kunnen we zorgen voor goed eten in elke zorgsituatie. Het maakt me trots dat ik daar mijn steentje aan mag bijdragen.”
Vers of convenience? Kies zelf
Dat we al onze maaltijden in eigen keuken ontwikkelen én bereiden, komt de kwaliteit natuurlijk ten goede. Neem onze convenience-maaltijden: die smaken tegenwoordig net zo goed als de dagverse maaltijden. En ze staan natuurlijk een stuk sneller op tafel…
Wil je meer informatie over onze keuken ontvangen? Neem dan contact op. We vertellen je er graag meer over.