‘Verrassen en verleiden’ staat centraal tijdens inspiratiemiddag Wijgastvrij
Als Michel Kampert terugdenkt aan donderdag 27 september, doet hij dat met een uiterst tevreden gevoel. Toen verwelkomde Michel (National Accountmanager care van Van Hoeckel) samen met zijn collega’s een grote groep zorgspecialisten. In ZiN Inspiratielab ontstond een ronduit inspirerende middag!
De inspiratiemiddag is een initiatief van WijGastvrij. Wat is dat voor organisatie? “WijGastvrij is de branchevereniging voor zorgmedewerkers, die zij ‘Uitblinkers in gastvrijheid en eten en drinken’ noemen. WijGastvrij wil de trots en het plezier in het dagelijkse werk van deze professionals vergroten Dat doet het onder andere via een vakblad en met activiteiten, zowel voor de mensen op de werkvloer als op managementniveau. Deze inspiratiemiddag was vooral gericht op verantwoordelijken voor facilitair - en voedingsmanagement in de zorg.”
Welke rol speelt Van Hoeckel in dit verhaal?
“Wij hebben als partner/sponsor onze naam aan WijGastvrij verbonden. Voor de organisatie van deze middag heeft WijGastvrij ons benaderd. We hebben uiteraard niet getwijfeld. Voor ons was dit een unieke kans om ons te midden van talloze bestaande én nieuwe relaties, te profileren als innovatieve en creatieve partner in food(care).”
Kun je wat hoogtepunten van de dag noemen?
“Dan denk ik vooral aan de sprekers die we hadden uitgenodigd: Sepp Rickli, professional in de hotellerie en onder andere eindverantwoordelijk voor het Efteling Hotel, Pia Naber van HRD Professionals en Minouk Damen van Marketing4Results (visie op foodservice). Hun anekdotes en voorbeelden hebben vele aanwezigen geïnspireerd (zie ook kader, red.). Alles stond in het teken van het verrassen en verleiden van gasten in de zorg. Het is namelijk de beleving die bepaalt hoe iemand terugdenkt aan bijvoorbeeld zijn verblijf in het ziekenhuis of aan zijn maaltijd in een zorginstelling.”
Waar doet Van Hoeckel het voor?
“Naast bestaande relaties trok het event ook diverse prospects. We hebben aan beide doelgroepen laten zien hoe wij hen kunnen ondersteunen op het gebied van gastvrijheid, naast bijvoorbeeld de vele trainingen en workshops die we organiseren. Ik heb verschillende mensen gesproken en eigenlijk allemaal hadden ze een ‘wauw-gevoel’. Door het programma, door ons verhaal én door de ZiN-omgeving, die ons echt uniek maakt.”
Kun je daar een voorbeeld van geven?
“Denk aan de ambiance op zich, maar ook aan de culinaire invulling die het fantastische team van ZiN heeft gegeven, onder leiding van Steven Hans. Zo werd de afsluitende borrel ingeleid met Guinness en oesters. Over verrassen en verleiden gesproken! Er was veel lof voor onze rol, waardoor WijGastvrij en Van HoeckeL kunnen terugblikken op een fantastisch event.”
Bron: sLiM Magazine