Beter Ontmoeten
In 2018 presenteerde de overheid in samenwerking met ruim zeventig maatschappelijke organisaties het Nationaal Preventieakkoord. Een van de gestelde doelen hierin is dat het voedingsaanbod in alle ziekenhuizen in 2030 gezond moet zijn. Daar gaan wij uiteraard niet op wachten, we denken graag nú al met je mee. Dat doen we met een passend concept voor personeels- en bezoekersrestaurants in ziekenhuizen: Beter Ontmoeten.
Gezonde voeding, het nieuwe normaal
Een belangrijk focuspunt van zowel het Preventieakkoord als van dit concept Beter Ontmoeten is het promoten van gezond eten in ziekenhuizen: gezonde voeding wordt het nieuwe normaal. Zo sturen en stimuleren we gezond eten op een bewuste, maar vooral onbewuste manier. Dit sluit tevens mooi aan bij de veranderende behoefte van de gemiddelde Nederlander. Die is meer en meer op zoek naar gezonde en bewuste voeding. Vanaf 2025 is de minimaal de helft van het aanbod gezond in ziekenhuizen, zo bouwen we door naar 100% in 2030.
De Foodbank
Ieder ziekenhuis is anders en zo ook de behoeften van de medewerkers en bezoekers. Om met Beter Ontmoeten een passend concept voor ieder ziekenhuis op te zetten werken wij met een Foodbank. We plaatsen hier per doelgroep een passend voedingsaanbod in. Dit aanbod wordt samengesteld op basis van een uitgebreid visiedocument, geënt op de richtlijnen Goede Voeding. Om het meest passende assortiment voor een ziekenhuis vast te stellen, voeren we een gezamenlijk doelgroeponderzoek uit alvorens we starten met de implementatie van Beter Ontmoeten. De balans in het aanbod wordt afgestemd op de vertegenwoordiging van de doelgroepen binnen het ziekenhuis. Vervolgens wordt er de online Foodbank beschikbaar gesteld, waarin de medewerkers van het ziekenhuis niet alleen inspiratie op kunnen halen, maar ook complete recepturen, MEP-lijsten, kostprijscalculaties en voedingswaarden. Als klap op de vuurpijl kan de gewenste bestelling in deze foodbank met één druk op de knop geplaatst worden.
Begeleiding op maat
We gaan nog een stapje verder dan alleen het bieden van een gezonder en passend aanbod in ziekenhuisrestaurants. Wij leveren een totaalconcept dat jouw zorgorganisatie helpt bij het bereiken van de gestelde doelen uit het Preventieakkoord. Denk aan het begeleiden van personeel, zowel in het bereiden van de producten als het presenteren ervan. Daarnaast wordt ook ingespeeld op een minimale waste: we zorgen dat producten die vandaag niet worden verkocht, morgen in een andere toepassing verwerkt kunnen worden. Ook werken we duurzaam, onder andere door de hoeveelheid verpakkingsmaterialen zoveel mogelijk te beperken. Dat maakt Beter Ontmoeten een heel mooi totaalconcept. Een concept dat past bij jouw ziekenhuis, bij je medewerkers en bij de ontwikkelingen in onze maatschappij.
Wil je de mogelijkheden bekijken om het voedingsaanbod in jouw ziekenhuis gezonder te maken? Marlot Smulders, foodcare en convenience specialist bij Van Hoeckel gaat graag met je in gesprek.
Meer over Beter Ontmoeten
Beter Ontmoeten uitkomst voor gezond ziekenhuisrestaurant
We hebben Beter Ontmoeten onlangs verrijkt met een online Foodbank. Dankzij deze tool realiseren ziekenhuizen significante kostenbesparingen, hanteren ze aantrekkelijkere verdienmodellen/marges en werkt de keukenbrigade overzichtelijker en prettiger.
Zo profiteert HMC van Beter Ontmoeten
HMC gaat als eerste ziekenhuis aan de slag met het concept Beter Ontmoeten én de eerste resultaten zijn al zichtbaar.
Het preventieakkoord voor de zorg in 10 vragen en antwoorden
Het Preventieakkoord heeft één overkoepelend doel: Nederland gezonder maken. Wat houdt dit precies in? Wij beantwoorden 10 vragen over het preventieakkoord.