Duurzame thema's
Duurzaamheid is een breed begrip. Of het nu gaat om duurzaam verpakken, het Preventieakkoord of voedselverspilling (waste). Wij informeren je over alle actuele onderwerpen op het gebied van duurzaamheid in relatie tot eten en drinken in de zorg.
Duurzaam verpakken
Duurzaam verpakken wordt een steeds groter thema. Niet alleen voor de overheid of voor jouw zorgorganisatie, maar ook voor jouw cliënten en patiënten. Van de nieuwe wetgevingen tot onze eigen initiatieven op duurzaam verpakken, hieronder vind je de meest actuele informatie.
Grote stap in duurzaam verpakken
We stappen over op witte maaltijdschalen. Dat klinkt misschien als iets kleins, maar dit heeft grote impact op het milieu en onze duurzaamheidsambities.
Single Use Plastics (SUP): Bewust groener verpakken in het nieuwe jaar
Kies je voor duurzame disposables of ga je voor disposables van wegwerpplastic? De regels rondom Single Used Plastic zijn sinds 3 juli 2021 gewijzigd. Bepaalde plastic wegwerpproducten zijn sindsdien verboden.
8 vragen en antwoorden over de nieuwe wetgeving voor kleine PET flessen
Sinds 1 juli 2021 zit er op elke kleine petfles voor frisdrank en water statiegeld. In deze 8 vragen en antwoorden leggen we je precies uit hoe het zit.
Preventieakkoord
In 2018 presenteerde de overheid in samenwerking met ruim zeventig maatschappelijke organisaties het Nationaal Preventieakkoord met één overkoepelend doel: Nederland gezonder maken. Hoe gaat jouw zorgorganisatie hier invulling aan geven? We helpen je hieronder graag op weg.
Het preventieakkoord voor de zorg in 10 vragen en antwoorden
Het Preventieakkoord heeft één overkoepelend doel: Nederland gezonder maken. Wat houdt dit precies in? Wij beantwoorden 10 vragen over het preventieakkoord.
Het preventieakkoord: 8 praktische tips voor gezonde voeding
Hoe kan een zorgorganisatie aan de slag gaan met gezonde voeding in de zorg? Angelique Honderdors, onze formulemanager, geeft je hiervoor 8 praktische tips.
Voedselverspilling
Al zijn we al goed op weg met elkaar, te veel voedselverspilling of waste in de zorg is nog steeds de realiteit. Naast dat dit financieel enorm zonde is, is voedselverspilling tegelijk ook erg milieubelastend. Kortom, in de zorgsector valt er qua vermindering van voedselverspilling veel te winnen. Samen zetten we de eerste stap, laat je hieronder informeren én inspireren.
Voedselverspilling in de zorg
Al zijn we al goed op weg met elkaar, in de zorgsector valt er op het gebied van voedselverspilling veel te winnen. Samen zetten we de eerste stap.
Tips voor minder voedselverspilling in de zorg
Voedselverspilling tegengaan. Misschien ben je er al mee bezig. Of misschien weet je juist niet waar je moet beginnen. Paul geeft je een aantal praktische tips om aan de slag te gaan met het terugdringen van voedselverspilling in jouw zorgorganisatie.