De drie pijlers van gastvrijheid
2024-12-14
Gastvrijheid draait om een fijne omgeving, lekker eten en aardige mensen. Dat is de kern van de belevingsdriehoek van Paul Vrinzen.
Gastvrijheid is een belangrijk thema in de zorg. Hoe maak je het bewoners, patiënten, cliënten, bezoekers én personeel naar de zin? Hoe zorg je voor een optimale maaltijdbeleving? We vinden het belangrijk om kennis hierover met elkaar te delen. We hebben verschillende onderwerpen die belangrijk zijn voor zorgmedewerkers die met gastvrijheid te maken hebben.
De drie pijlers van gastvrijheid
2024-12-14
Gastvrijheid draait om een fijne omgeving, lekker eten en aardige mensen. Dat is de kern van de belevingsdriehoek van Paul Vrinzen.
Belevingsgerichte zorg: meer genieten van eten en drinken
2025-02-10
Hoe meer een cliënt of patiënt van goede voeding kan genieten, hoe beter het is voor zijn of haar lichamelijke en mentale gezondheid. Hoe doe je dat?
De invloed van generaties op ons voedingspatroon
2025-02-10
Inga Blokker, directeur van het FSIN, vertelt hoe verschillende generaties met eten omgaan en welke trends zij op dit gebied signaleert.