Er zijn verschillende manieren waarop je in het personeelsrestaurant medewerkers kan aanmoedigen om gezonde voedselkeuzes te maken. We zien dit als een fysieke eetomgeving waarvan we weten dat we keuzegedrag kunnen beïnvloeden door aanpassingen te doen op zowel het assortiment, de wijze van presenteren en het toepassen van zogenaamde nudgestrategieën, bijjvoorbeeld op het vlak van prijs of promoties. Zo kun je gezonde opties op prominente plaatsen presenteren, zoals bij de ingang of in de buurt van de kassa. Ook kan je de prijzen van gezonde maaltijden concurrerend (of liever nog goedkoper) maken dan minder gezonde alternatieven om gezonde keuzes aantrekkelijker te maken. Bovendien kunnen programma's voor gezondheidsbevordering en vitaliteit, zoals workshops over voeding en gezonde kookdemonstraties, worden aangeboden om bewustwording te vergroten en medewerkers te informeren over gezonde voeding. Het verstrekken van voedingsinformatie, zoals calorieën en voedingswaarde, bij elk gerecht kan medewerkers tot slot helpen weloverwogen keuzes te maken.